Prova-på-paddling

 

Efter att du anmält dig på anmalan.norrviken.net och fått plats:

När du kommer till Edsviken i tid till kl. 18 finns både kajaker och ledare på plats. Ett stort flertal av deltagarna har aldrig suttit i en kajak förut. En känsla av skräckblandad förtjusning kan återfinnas hos förstagångspaddlarna.

De raska ledarna från Norrviken gänget hjälper till att ställa in fotstöd, roder mm. Här finns ingen tid till att känna oro för vad som komma skall. Målsättningen är som sagt alltid att ha trevligt utan att slå runt.

Vi undviker att hålla långa och omständiga föreläsningar på land, torrpaddling är inget för oss. Vi vet att verkligheten är den bästa inlärningsmiljön... Så vi vill få deltagarna i vattnet (förlåt kajaken ska det vara) så snart som möjligt. Innan dess får varje deltagare som behöver det en individuell "kliva i kajaken instruktion".

Väl i kajaken får de ovana instruktioner av ledarna. Vi försöker alltid ge instruktionerna individuellt och "portionsförpackat", dvs även om det finns tio saker att "fila på" så petar vi bara på den viktigaste så inte det blir för mycket på en gång för dig. När du sedan kommit underfund med detta kan vi hjälpa dig att "putsa till" nästa detalj.

Vi paddlar alltid i lungt tempo med en tät ledare och en köledare mellan dessa cirkulerar ytterligare några ledare som ger tips och råd till de färskare paddlarna.

Vid fikat brukar deltagarna få höra anekdoter från de sjuhaven. Allt som berättas är sant, det finns dock möjligen en del som inte har inträffat. Förutom detta finns tid för frågor om kommande turer, utrustning och mycket annat som kan vara av intresse för nybörjar kajakiker.

Lyckan är att känna att man fått glid i kajaken utan att man sliter. Långt borta är skräcken, nu finns bara förtjusningen kvar...

Onsdags-1

'

2022-05-26 12:59 Friluftsfrämjandet Norrviken.